BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
Kadangkala orang yang paling mencintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya. Dan bila dia suatu masa hilang dari pandanganmu….kau akan menyedari dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari….

Sunday, March 2, 2014

RUTIN BAHARU

Alhamdulillah akhirnya coretan pertama tahun 2014 berjaya disiapkan...bukan tak nak update blog, cuma inchik MOOD yang menghilang selama setahun...terlalu banyak yang ingin diceritakan tapi tak terluah..tahun 2013 berlalu dengan cemerlang kerana banyak KPI tercapai...tahun 2014 dianggarkan banyak onak dan ranjau yang lebih mencabar..tambahan, insyaAllah September 2014 aku akan mendaftar sebagai pelajar Doktorate in Education (specialization in psychology) di UNiSZA...makin berganda-ganda laa cabaran dan dugaan menjadi pelajar sambil bekerja....tapi, HIDUP ADALAH PILIHAN...aku yang memilih jalan ini so langkah kaki kena cekal demi kelangsungan hidup...

Secara rasminya telahpun genap 2 bulan aku mendiami rumah baharu, menjalani kehidupan baharu bersama-sama anakanda tercinta....rutin harian sedikit berubah...yelah, dah tinggal di rumah baharu semestinya rutin membersih laman dan menghias belum berakhir...

Buah tangan pertama deco laman rumah-Taman Mini  Reflexo


Sekarang ni aku berada di stage menyemai benih pokok dan bunga....di antara yang baru disemai ialah Serai, daun pandan, bunga kertas (pink, putih & purple), pokok mempelam, limau kasturi dan beberapa jenis pokok lagi...i/Allah selepas pokok membesar dengan suburnya, aku akan tanam di laman rumah dan bunga-bunga akan dimasukkan dalam pasu...Hurmm cerita tentang kerja-kerja di laman rumah, tidak ketinggalan juga hiasan dalaman rumah...kabinet dapur still in progressing..kalau takde aral i/Allah akan dipasang kabinet hujung minggu ini...

Master bedroom 

Ruang Tamu


Irfan pun nampak happy....seronok dengan rutin baharu...sama-sama kemas rumah dan laman..sama-sama rehat depan tv...cuma masalahnya nak asingkan tempat tido belum berjaya hahaha...sebab irfan masih dengan habitnya, nak pegang tangan ummi tyme nak tido...

Okeylah dulu buat kali ni...i/Allah akan dihapdet cerita lain dalam masa beberapa hari ni...ada benda lain nak kena setel dulu...ok chaloooooo

0 comments: