BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
Kadangkala orang yang paling mencintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya. Dan bila dia suatu masa hilang dari pandanganmu….kau akan menyedari dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari….

Sunday, October 23, 2011

VOLLEYBALL VS TABLE TENNIS



VS








Kejohanan MSKPP Negeri Terengganu baru melabuhkan tirai....Tahniah KTS di atas kejayaan meraih Johan Bola Sepak dan Naib Johan Bola Tampar.....hati masih berbunga....bukan apa, sebab baru dapat pengalaman baru.....ni laaa kali pertama aku menyertai kejohanan MSKPP....Sedikit preview tentang 2 game kesukaan, Volleyball vs Table tennis....core game aku sebenarnya ialah ping pong manakala bola tampar hanya game suka-suka....aku boleh katakan yang game ping pong ni game terpijak aku kot...hehe...kenapa? ermm sebabnya dulu aku masuk sek agama...SMA Mahmudiah (SMAM) Kuala Berang selama 5 tahun....aku berjinak-jinak dengan ping pong since form 1 sebab masa tu cam tak ramai girl yang leh main game ni....kl badminton plak banyak saingan so aku rasa aku takkan terpilih....as a girl student, hanya 2 game yg ditawarkan iaitu ping pong dan badminton...start form 2 baru aku mewakili sekolah hingga ke ting 5...tapi masa form 2 hingga form 4 memang tak pernah menang pun sebab pencabar utama dan juara tahunan didominasi oleh SMA Khairiah (SMAKH)....kebetulan aku tinggal di Asrama Yayasan Trg Hulu Trg (AYTHT) maka pluang aku berlatih lebih banyak lagi laaa...aku dilatih oleh driver bas AYTHT yang banyak membantu aku membuat penampilan di pentas daerah dan negeri....kejohanan di bawah kelolaan Rakan Muda (Sukan) dan juga kejohanan sukanantara asrama yayasan trg.....aku ebenarnya banyak berlatih dengan boys di asrama...reason?? couple?? nooooo!! sebab aku tak jumpa orang pompuan pandai drp aku maen ping pong (ehem..ehem..perasan?? da fact ok?..hahaha)...dats why coach selalu suruh boys train aku....SMAM menanti selama 15 tahun untu ke pentas final kejohanan sukan sekolah2 agama negeri terengganu (MASMAT) dan penantian itu tamat pada tahun 1996....aku berjaya membawa pasukan ke pentas final dan sekaligus menyingkirkan pencabar selama 1 dekad, SMAKH dan juga SMA Setiu....aku bersyukur sebab dikurniakan EQ yang agak seimbang...sebab pemain SMA Setiu mengenakan tekanan psikologi terhadap aku selaku pemain pertama (utama)...syukur coach Ustaz Azmi banyak memberi semangat.....kami menang 3-2 dan itulah detik paling manis dlm sejarah hidupku di tahun akhir persekolahan....

Tahun 1997 aku mendaftar di KUSZA...aku ingat ping pong berkubur di situ...rupanya masih ada lagi...kejohanan sukan antara IPT Islam Malaysia telah dilangsungkan pada tahun 1998 di UIAM, Gombak yang pada masa itu masih dalam pembinaan kawasan asrama baru....aku berpeluang menimba pengalaman melalui tentangan daripada IPT Islam seperti KUIM yang sekarang ni digelar USIM, UIAM dan lain-lain......team kami pulang dengan gelaran johan....Bola Tampar??? ermmm sekadar mengisi masa lapang...setakat maen untuk inter-block, inter-course dan inter-part....tu pun kadang-kadang johan kadang-kadang naib johan....hehehehe...

Masuk ke UPSI pada tahun 2000 membawa sinar yang terang kerana aku berpeluang mengambil subjek ping pong untu kegiatan kokurikulum....alhamdulillah aku lulus cemerlang dengan A untuk subjek itu...kebetulan instruktor yang mengajar aku selama 4 semester juga merupakan kelahiran Terengganu...Abang Harman dan Abang Musa, trimas atas tunjuk ajar kalian...buat kali pertama dalam sejarah penubuhan UPSI, tahun 2002 pasukan ping pong perempuan dihantar ke kejohanan MASUM....pengalaman bermain dengan pemain Malaysia (UM) sangat memberi erti...selama ni aku tengok di TV je...tapi MASUM membawa sejarah baru dalam hidupku....

Tahun 2003 aku start keje di SESERI...ping pong?? bola tampar? langsung tak sentuh....hahahaha...sebab?? busy dengan kerja-kerja sebagai kaunselor....hinggalah aku pindah ke SESTER, tiba-tiba terlantik pulak jd penasihat bola tampar.....so sampai sekarang laaaa aku main bola tampar.....ping pong tah ke mana...nak tau sejauh mana penglibatan aku? jom tengok..preview jap..

1) Johan berpasukan Ping Pong Perempuan Kejohanan Sukan antara Asrama Yayasan
2) Naib Johan individu Ping Pong Kejohanan Individu/Regu MASMAT
3) Johan Beregu Ping Pong  Kejohanan Individu/Regu MASMAT
4) Johan Berpasukan Ping Pong Kejohanan Sukan Rakan Sukan Daerah Hulu Trg
5) Naib Johan Individu Ping Pong Kejohanan Sukan Rakan Sukan Daerah Hulu Trg
6) Johan Beregu Ping Pong Kejohanan Sukan Rakan Sukan Daerah Hulu Trg
7) Penyertaan Berpasukan Kejohanan Sukan Rakan Sukan Peringkat Negeri Terengganu
8) Johan Berpasukan Ping Pong Kejohanan MASMAT
9) Johan Berpasukan Ping Pong Kejohanan Sukan antara IPT Islam Malaysia
10) Johan Individu Ping Pong Kejohanan Sukan Tertutup UPSI
11) Johan Beregu Individu Ping Pong Kejohanan Sukan Tertutup UPSI
12) Johan Individu Ping Pong Kejohanan Sukan Terbuka UPSI
13) Johan Beregu Individu Ping Pong Kejohanan Sukan Terbuka UPSI
14) Wakil UPSI (Ping Pong) ke Kejohanan MASUM di UiTM Shah Alam

Senarai di atas adalah senarai kejohanan besar yang pernah aku sertai untuk ping pong....manakala kejohanan bola tampar sekadar pertandingan dalaman....macam yang aku cakap tadi laaa, juz untuk suka-suka.....so pengalaman menyertai MSKPP dijadikan pengalaman baru...gementar, takut, nerbes, sumenye ada.....walau apa pun, aku masih berharap andainya tahun depan aku dapat menyertai pasukan ping pong kerana itulah right track aku.....tapi kita mampu berharap, selebihnya itu urusan Allah....andai Allah tak memakbulkan permintaan aku, ada hikmahnya yang aku tak nampak....tak semua permintaan kita akan dimakbulkan...sendainya tak dapat yang satu, syukurlah kerana masih banyak nikmat yang diberi walau kita tak pernah mintak...wallahua'lam...