BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
Kadangkala orang yang paling mencintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya. Dan bila dia suatu masa hilang dari pandanganmu….kau akan menyedari dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari….

Tuesday, September 20, 2011

RAMBUT PUN TAK SAMA HITAM, NI KAN PLAK HATI....

Minggu ni memang minggu tak sihat...since minggu lepas lagi mmg minggu busy...semalam tak masuk meeting sebab ke klinik, amek ubat....then need to rest sebab malam nk datang sek utk key in matrix bsama2 bdk2 f5....masih byk keje yg urgent dan perlu diselesaikan segera dan aku nak elak bertangguh...sebab tak nak berat kemudian ari...

Pagi2 lagi mood dah kacau sebab mendapat berita kurang menyenangkan...biasalah, dlm lapangan kerja, tak semestinya semua org puas hati dgn kita....walau pun kat depan pijak semut tak mati, tapi kat belakang kita tak tau...manusia ni ada beberapa kategori yg dapat aku senaraikan di sepanjang pemerhatian peribadi...

  1. Sangat bertanggungjawab dengan tugas
  2. Tidak bertanggungjawab/lepas tangan
  3. Suka komplen keje orang
  4. Suka campur hal peribadi orang
  5. Suka bermegah diri
  6. Pendengar setia
  7. Tak ambil hirau keadaan sekeliling
  8. Kaki bangkang
  9. Banyak cakap tapi keje tak jalan
  10. Kurang bercakap tapi rajin keje
  11. PERASAN DIRI BAGUS
Haaaaaa kategori yang terakhir yang sengaja aku CAPS LOCK tu sbenarnya yg paling aku nak highlight dlm en3 kali nih...bro, kalo tak puas ati ko cakap depan2...tak maen aar cakap2 blakang....agaknya ko nih mmg suke main blakang kot....knpa nk tunggu org yg ko nak kutuk tu takde baru brani nak cakap? ade brann nk ckp depan2 tak? huh nampak sangat laa kan ko nih mmg jenis hantam blakang je....sesia ko buat amal ibadat banyak2 pastu ko sedekah kat org yg ko kutuk...ingat laa beb!! bukan ko sorang je keje bagus...ko nampak ke org lain keje waktu bila? ko tau ke org tu dtg keje siang malam? atau pun ko nih mmg jenis yang nak kene report selalu kot....pendek cite, ko prasan ko jek yg bagus, kan? ingat beb!! lu ada anak...arini ari lu..esok lusa blom pasti lagi....kalau balasan tak kene kat lu, sok2 kene kat anak cucu lu...

Oppss!! lupa...sllnya orang jns camni memang takkan penah sedar....berapa ramai org yg ko sakiti hati2 mereka? dah banyak kali aku terdengar di kalangan kawan2 yang pernah terkena ngan ko, mereka mendoakan sesuatu yg tak baik utk ko...pity lorr...tapi aku doakan semoga Allah bukakan pintu hati ko utk bertaubat...dah masuk lewat usia nie bawak2 laa bertaubat..banyakkan amal....KURANGKAN BERCAKAP BANYAKKAN BERAMAL.....sampai masa nanti aku akan melaporkan jugak apa aktiviti aku dan sahabat2 aku yg tak pernah berkira kerja...dah nak masuk 3 minggu berturut2 aku dan sahabat2 bekeje hujung minggu...datang ke sekolah waktu malam...aku akan uar2kan nanti, bila tiba masanya....dan sekaligus hentam kau balik dalam mesyuarat...so get well prepared, keh?? Wallahua'lam...

Monday, September 19, 2011

JIWA KACAU II

Kepala berdenyut2...mata rasa membengkak...tekak terasa perit...semuanya serba tak kena...ada lbh kurang 6 tugasan yang perlu di teliti sebelum diambil tindakan...jom kita lihat senarai semak...

1) Ketas keje Mock Interview Khazanah Nasional - status done tp lom pos
2) ketas keje sponsor info board Khazanah Nasional - done tp blom pos jgk
3) matrikulasi on9 - 136 pelajar lom key in lagi sbb xleh msk server matrix wktu ptg (pinda waktu ke mlm hari)
4) Majlis temu raye kuarga angkat di Felda Jerangau(23-24/9/2011) - Dh setel, cuma tunggu duit n plan ngan Persatuan Belia
5) Rehat Minda di Gambang -dah setel kecuali duit yuran dan booking tiket
6) ketas keje Jati Diri F4 di setiu -Lom buat apa2 lagi (huhuhuhu)
7) Kamis ni ke Pekan utk amek bdk2 blk bertanding dari kedah...depa transit di INSTAR...

Sosioemosi sekarang ni tak stabil...skrg ni pun pale tengah bdenyut2....takleh nak pikir satu hape pun....blk keje nanti nak singgah di farmasi utk amek bekalan ubat...akan kubunuh virus2 demam sebelum btl2 demam...bukan apa, aku takmo MC...hahahahaha...kalau skrg ni tgh tak byk keje, dgn segera aku gi amek MC....hehehehe....ape pun, badan perlukan rehat...byk perkara nak share sebenarnya ni tapi masa tak mengizinkan dgn keadaan badan yang krg sht...memang kacau dibuatnye...haisehhh...