BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
Kadangkala orang yang paling mencintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya. Dan bila dia suatu masa hilang dari pandanganmu….kau akan menyedari dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari….

Friday, July 15, 2011

STATEMENT ORANG...

Tiba-tiba terfikir...tiba-tiba teringat...lantas tangan laju mencapai lappy kesayangan....sekadar cetusan minda bingkisan rasa.....dalam hidup ni pasti kita selalu mendapat respon spontan yang tidak dijangkakan, btl tak? adakalanya statement2 yang dibuat oleh org lain membuatkan kita terfikir...sebab kita tak pernah merasa diri kita macam tu tapi org berkata itulah kita....

Situasi 1
T: cikgu dr mana?
aku: SESTER
T: mengajar ape ye?
aku: (senyum)...saya tak ngaja..kaunselor...
T: ooo patut la..(senyum)
aku: (kerut kening)...kenapa ckp camtu?
T: (senyum)...sebab nampak always ready in wuteva situation....
aku: (senyum)...mungkin sbb byk deal dgn rmai org, byk mendengar n byk berfikir tu yg npk lbh berusia drp usia saya kot..(senyum)..
T: eh, bkn npk tua..sbnrnya npk matang dan berkeyakinan...wlpun duk di tpt baru tp karakter u npk meyakinkan...
aku: ....senyum....ketawa....???? (mode: berfikir)

Situasi 2
M: u sangat sesuai sgt jd lecturer...
aku: (kerut kening)...ye ke???
M: iye, btl..i ngan kwn i dh tgk kl u present or bcakap, ur style lbh sesuai jd lecturer...u ada karisma..
aku: (ketawa)....karisma kapoor ke?
M: eisyy! saya serious ni...u main-main plak..(senyum)...
aku: (senyum)...saya tak penah rasa camtu pun....kl duk kt dpn, nervous ada laa..
M: btl, my fren pn ckp bende yg sama...
aku: (senyum)...thanx

Situasi 3
ND: saya berterima kasih krn berpluang jpa org mcm cikgu..i nvr met any teacher like u..
aku: (senyum)...ermm?? mksud kamu?
ND: cikgu tlh membuatkan saya rs sangat dihargai dan disayangi...cikgu amat memahami jiwa remaja...
aku: (senyum)...kalau cgu xfaham remaja, xbolehlah cgu jd kaunselor (senyum)...
ND: terima ksh cgu..saya syg cikgu...
aku: (senyum)...sama-sama...

Situasi 4
G: ye cgu, nak beli apa?
aku: saya nk tengok2 je...(senyum)..
G: ermm maafkan saya..keje cikgu ke?
aku: (kerut kening)...mana tau saya ni cikgu?
G: (senyum)..ermm tgk gaya pn dah tau...
aku: (senyum)...mode: berfikir

Itulah sebahagian situasi yang aku pernah lalui..walhal aku tak pernah merasakan itulah diri aku....masih ada situasi-situasi lain yang tak dicatat di sini..tapi overall statement atau soalan yg diberi adalah lebih kurang aje sama....membuatkan aku terfikir.....muhasabah diri....ya Allah, andai itulah kekuatan dan kelebihan dan ia memberi manfaat kpdku, Kau kekalkanlah..andainya ia tidak benar dan atau tidak elok utk diriku, Kau lemparkannya jauh2....aku mencari redhaMu...satu yg sentiasa diingati..awaluddin ma'rifatullah...tiada satu sifat yg sempurna sesempurna sifatmu....wallahua'lam..

Monday, July 11, 2011

ALONE...

I need time for myself....so sorry dear frens, i deactivated my fb account juz temporary....i juz wana be alone...there are 2 persons only will be wit me during da silent tyme....juz need space for myself...so sorry...i'll come back...soon..