BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
Kadangkala orang yang paling mencintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya. Dan bila dia suatu masa hilang dari pandanganmu….kau akan menyedari dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari….

Friday, October 29, 2010

AKU KAH YANG SOMBONG??

sebenarnya hati tercuit petang semalam...setelah menghubungi teman rapat yang jauh tapi dekat di hati...perkhabaran yang disampaikan sedikit mencuit hati ini...ye, mungkin aku yang salah...sebab lama menyepi...bukan sengaja menjauh...tapi kesibukan barangkali menyekat peluang menghubungi rakan-rakan lama...sementelah, masing-masing berada jauh di perantauan...alhamdulillah facebook menjadi penghubung...mendekatkan yang jauh..menemukan yang terpisah...tapi perkhabaran daripada teman rapat membuatkan aku berfikir dan berfikir dan merenung kembali...seorang rakan lama berhubung dengan teman rapatku melalui facebook...rakan lama merisik khabar tentang aku daripada teman rapatku...temanku itu mencadangkan kpdnya untuk add aku di facebook..dialognya lbh krg camni...

rakan : ju, die katne skrg nie?? keje apa??
Temanku : die ada je di trg...add laa die di facebook..ada je die tue..
rakan : nak ke die layan kl request fren kat fb??
teman : rasanya die msh blm berubah..carilah nama die..masih menggunakan nama
asal..setakat nie die xpenah berubah..masih dirinya yg dulu..
rakan : die dah sombong sekarang..
temanku : ye ke?? tp die yg sy knl hari ni msh die yg dulu...xpnh berubah...
pape pun try laa dulu add..

(offline)

ermmm aku berfikir dan terus berfikir tentang rakan itu apabila disebut namanya oleh temanku...walhal seingat aku takde plak die menghubungi aku...ye, aku akui suatu waktu dulu aku amat rapat dgn dirinya...tapi setelah msg2 membawa arah sendiri mengejar segulung ijazah, semua tue hanya tinggal kenangan...aku jadi bingung sebenarnya...sebab suatu masa dulu rakan itu penah tak ikhlas dlm persahabatan kami...knp skrg msh mencari?? knp masih mengharap?? sebab kesilapan yg dulu aku takkan benarkan berulang...amat sakit bila persahabatan yg ku sangka permata itu sebenarnya hanyalah kaca...cukuplah...kl benar kau msh mengharapkan aku sahabatmu, kau datanglah..aku tidak akan membuang...tapi kemesraan y dulu tak mungkin dikembalikan...sebab hatiku hanya satu...hanya hati yg benar-benar tulus sahaja akan bercantum dgn hatiku...masih ramai yg lebih baek drp diriku..aku tak paantas untuk kau damba sbg seorang sahabat di kala suka dan duka..sbb bgku kau hanya rakan, bukan temanku...

Tuesday, October 26, 2010

DUHAI HATI...

aduyaiii...ada rasa yg tersekat...ada perkara yang terpendam..tak dimuntahkan..gimana ya?? hurrmmm..haih...ape laaa yag membuatkan aku rasa tak senang...nak wat keje pn takde mood...sebenarnya masih ada tugasan yang perlu disiapkan..tadi baru hantar 1 bucket of papers bout jamuan akhir tahun dan anugerah juara rumah...masih ada surat2 yang perlu disiapkan..biarlah dulu...bila dah ada mood nanti, sekejap je aku boleh siapkan...cuma hati masih tiada di sini...entah terbang ke mana...duhai hati...kembalilah...

LUAHAN...

kali ni aku rasa nak share sesuatu..tp tak tau cmane nak meluah...banyak yg kurasa, cuma xtau bagaimana melontarkan suara hati...ermmm result sem 1 akan keluar pada 28 November nie..ada laaa jugak rasa berdebar2...cmane agaknya result aku tue nanti...sebab aku tau aku bukannya orang yang rajin...hehehehe...tapi kalau laa aku dapat score 3.5 and above, mmg aku boleh tabik springggg kot kat diri sendiri...sebab aku sendiri pun xyakin sebenarnya...undergraduate ngan postgraduate sgt jauh bezanya...cara berfikir, cara mencari bahan, cara menulis dan melontarkan idea...pendek kata, sme lain lah!! haha...skrg nie pun aku tak tau cane rupa sem 2 hehehehe...i/Allah, bulan Noveber nanti akan bermula sem 2...2 paper yang ditawarkan untuk sem 2 aku rasa agak tough...SGDY5063 (EDU&PSYC MEASUREMENT&EVALUATION), SGDP6013 (RESEARCH METHOD IN EDU...4-5/11 nie dah start kelas bg minggu 1..

bila tengok smla jadual kuliah, aku dah menggaru kepala..sbb dlm masa yg sama aku bertugas sebagai pengawas peperiksaan SPM..aku tak suka skip kelas...sbb aku perlukan pemahaman 200% ketika di dlm kelas...tak sama input yg didengar sendiri dlm bilik kuliah berbanding aku tanya kawan then baca sendiri...then lagi satu, pada 17-19/12 nie jugak aku kena attend seminar di KL...means, 16/12 aku dah nak kena gi ke KL sbb 17/12 tue lapor diri...minggu ke2 kelas ialah pada 16-17/12...hurmmm hopefully bila jpa lecturer nanti dpt ejas smla jadual kelas....kebetulan jg pada 16/12 adalah tarikh aku jaga exam SPM...memang menggaru kepala yang tak gatal laaa sekarang nie....walau apa pun, aku sentiasa berharap Allah sentiasa mempermudahkan urusanku..semoga dijauhkan daripada masyaqqah agar tidak merentangi lalui perjalananku....amin..