BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
Kadangkala orang yang paling mencintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya. Dan bila dia suatu masa hilang dari pandanganmu….kau akan menyedari dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari….

Wednesday, May 12, 2010

Irfan dengan wajah baru

Kali nie cerita pasal irfan..dengan imej baru..hehe...hari isnin baru nie aku potong rambut irfan..guna mesin rambut..ermmm may be korunk tertanya2 kan?? Apakah alat yang aku guna?? Siapakah yang menggondolkan kepala irfan?? Bagaimanakah reaksi irfan semasa dalam proses menggondolkan kepala?? hehehe kalo korunk nak tau, sejak irfan masih baby agi aku memang jadi tukang gunting rambut untuk irfan..hehehe..korang boleh lihat beza wajah irfan dengan imej barunya..hihihi..

Mesin untuk gondolkan kepala irfan

Nie rambut yang dikumpul selepas gondol..haha

Ni aksi di Giant Mall

Camane?? hensem tak?? hehe..yang penting bagi aku, irfan nampak kemas dan rapi...rambut irfan dah agak panjang baru nie..tu yang mata aku sakit tengok rambut die..buat masa nie, ini sahaja untuk paparan korunk...

Tuesday, May 11, 2010

Children Learn What They Live

A child s life is like a piece of paper on which every passerby leaves a mark..be careful in child's education..


If children live with criticism, they learn to condemn.
If children live with hostility, they learn to fight.
If children live with fear, they learn to be apprehensive.
If children live with pity, they learn to feel sorry for themselves.
If children live with ridicule, they learn to feel shy.
If children live with jealousy, they learn to feel envy.
If children live with shame, they learn to feel guilty.
If children live with encouragement, they learn confidence.
If children live with tolerance, they learn patience.
If children live with praise, they learn appreciation.
If children live with acceptance, they learn to love.
If children live with approval, they learn to like themselves.
If children live with recognition, they learn it is good to have a goal.
If children live with sharing, they learn generosity.
If children live with honesty, they learn truthfulness.
If children live with fairness, they learn justice.
If children live with kindness and consideration, they learn respect.
If children live with security, they learn to have faith in themselves and in those about them.
If children live with friendliness, they learn the world is a nice place in which to live.


Of course u dun want ur child to be like this, rite??

If a child lives with criticism, he learns to condemn . . .
If a child lives with hostility, he learns to fight . . .
If a child lives with fear, he learns to be apprehensive . . .
If a child lives with pity, he learns to feel sorry for himself . . .
If a child lives with ridicule, he learns to be shy . . .
If a child lives with jealousy, he learns to feel guilt . . .

BUT

If a child lives with tolerance, he learns to be patient . . .
If a child lives with encouragement, he learns to be confident . . .
If a child lives with , he learns to be appreciative . . .
If a child lives with acceptance, he learns to love . . .
If a child lives with honesty, he learns what truth is . . .
If a child lives with fairness, he learns justice . . .
If a child lives with security, he learns to have faith in himself and those about him . . .
If a child lives with friendlienss(sic), he learns the world is a nice place in which to live . . .

Kejaiban???

Thanx sara God, pagi nie masih berpeluang meneruskan nafas =).....seawal pagi nie dah ada sumthin yang berlaku...ermm korang pecaye pada keajaiban tak?? sebenarnya bukan kejaiban jgk..lebih sesuai dikatakan "Kalau Allah menghendaki sesuatu itu berlaku seperti kehendak kita, ia akan berlaku dengan tiba2 dan tanpa sebarang alasan.." begitu juga sebaliknya...aku pecaye kalian di luar sana pasti punya cita-cita dan impian yang pelbagai...kalian sendiri tak tahu bila ia akan dicapai...selalu juga kita diberi apa yang kita tak mahu...dalam bahasa mudahnya, apa yang aku tak nak tu la yang datang...betul tak???

Tak mustahil, kan??

selalu jugak kita berkata pada diri sendiri, "kenapa laa tak jadi begini atau begitu...??" ermmm tapi bagi aku, lebih baik jangan mengharap...ibarat kata seorang kekasih teman.. "usah mengharap, kelak diri sendiri yang kecewa...bila ia datang, terima apa adanya..." bila difikir2 balik, memang ada benarnya kata teman itu...sebab pagi ini aku dapat duit 1 juta (ak ennaaa, kl btl kan best..ekeke) apa yang tak disangka2..sebenarnya aku mengharap sesuatu itu berlaku tetapi dah lama ia tak berlaku...aku rasa penat sangat menunggu..akhirnya aku membiarkan ia ibarat angin lalu..tapi pagi ini alhamdulillah angin lalu itu singgah di depan lobang hidungku rumahku...haih..hape laa..actually sgt2 xsangka apa yang aku harapkan selama ini terbentang di depan mata...maka...bermulalah episod pagi yang sangat menarik dan mengujakan =)

Semangat punya pasal, kacang je nie...

ermm korang tak faham?? takpelah...yang penting aku dapat luahkan betapa gembiranya aku pagi ini..Doa kita akan makbul seandainya ia datang dr sudut hati yg paling dalam..cuma lambat atau cepat je..yang penting sabar dan tawakal setelah berusaha...memandangkan hari ini mood aku baik seawal pagi nie..so aku nak sambung keje2 yang terbengkalai semalam...yang pastinya sepanjang hari aku akan tersenyum =)


Monday, May 10, 2010

Jiwa kacau...haha





Alhamdulillah Kejohanan Bola Tampar MSSMT dah berakhir 8 Mei 2010 di Setiu baru2 nie...aku merangkap Jurulatih+Pengurus P18 rasa sangat hepi dan nk wish congratulation to my VB girl team..even dorang kalah di peringkat kumpulan..aku sangat bangga at least dorang dah tak jadi pasukan belasahan lagi..sebab kami ada superb spiker n setter..yeah!! hehehe over excited plak...2 minggu yang sangat memenatkan...aku sebenarnya dah tolak tawaran jadi jurulatih masa peringkat awal lagi...aku ingat dah terlepas..rupanya terlepas daripada menjadi jurulatih, terpaksa plak menjadi pengurus
pasukan...huhuhu..lastly aku terpaksa menjadi jurulatih+pengurus....rasa bengang sangat2..but it's ok, sbb aku mampu pikul 2 tugas tue...thanx god aku xrebah je..hahaha..superbionic woman nih...xcaye?? tue tgk laa gambar kat atas tue..baby je tp leh tekan tubi ngan sebelah tangan je..ekekeke aku le tu kot..ceh!! perasan je lebey...


camane agaknya kalau irfan camni..hehe

9/5/2010 (ahad) aku amek cuti rehat..penat weyhh!! btl2 nak rest ngan anak terchenta..kukuku..yang bestnya, irfan asek kiss je then ckp "aaaaaayaaangg mie"...hehehe sempena Hari Ibu nie, aku rasa akulah ibu yang paling bahagia sebab dikurniakan anak yang boleh menjadi penyejuk di mata penawar di hati...sebagai hadiah harijadi Irfan yang ke-2 tahun, aku belikan hadiah yang cukup istimewa...tapi hadiah tue tak terbanding ngan perasaan sayang yg ada di hati aku nie...ermmm irfan pun nampaknya suka sgt ngan hadiah tue...tp walau apa pun, aku sangat bahagia sebab kerap kali irfan datang cium dan bgtau die sayang aku..huhuhu hilang sume kepenatan umi, dik...


10/5/2010 (isnin) aku start masuk keje semula..mak aiihh!! macam lipas kudung...bundle of task waiting n have to settle as soon as possible..dah laa keje2 tue kebanyakannya melibatkan data...sakit belakang aku neh ngadap laptop..tu yang aku relax jap ngan writing kat blog yg baru aku join 2 hari..hehe..still have a lot things to learn...neija n mai..korang bantu laa utk 'up' kan lagi blog nie..blom chantek..mcm dolah chantek ade laa..ekekeke..baru try n error..hihihi...


haha jgn sampai jadi gini dah aar..

apapun, minggu nie aku mesti siapkan permohonan status projek khas ting.4 dan markah sistem rumah...banyak bende agi weiii!! tensen betollll..tue..tue..mcm gambar kat atas tue..tapi aku xmo aar jd cenggitu...nanti calar imej kaunselor aku niey..hehe..oklah, nak sambung wat keje dulu..lenkali sambung agi..chalooo...bye..