BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
Kadangkala orang yang paling mencintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya. Dan bila dia suatu masa hilang dari pandanganmu….kau akan menyedari dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari….

Wednesday, October 13, 2010

Si Kecil Yang Petah

Alhamdulillah baru hari ni aku ada idea nak share sumthing...sebenarnya tiap ari sentiasa ada sumthing yg interesting...tapi selalunya hati tak ingin meluah di sini...kerana tiap ari ada penghibur di sisi...hehe..siapa lagi kalau bukan putera hatiku..doktor hatiku...Muhammad Irfan Hanif...kini dah berusia 2 tahun 5 bulan...mulut yang petah..tiap dialog aku pn dah dihafal..kdg2 aku rasa die nie mcm kaunselor pn ada jugak..hahahaha...

Kisah 1 :
Aku tengah siapkan assignment di bilik adik bujang aku..sbbnya aku pinjam lappy adik utk cari bhn dan siapkan esei...seperti biasa, irfan keluar masuk bilik sbb jenguk umi wat keje..then tb2 aku dh tak dengar suara irfan...aku jenguk ke luar bilik..satu rumah aku cari tapi irfan takde...aku jenguk ke luar, nampaknya kereta abang dah takde..konpem irfan ikut pakcik die kuar round kampung..dat tyme jam dah kul 9.30pm..aku terus sambung keje..dl kul 10pm tiba2 irfan jengah ke bilik....aku n irfan berdialog...

umi : adik gi ane?? umi cari 1 rmh tp adik xde pun...
irfan : adik g alan ngan pokdi..
umi : adik ikut pokdi gi jln? adik tinggal umi eee..
irfan : sape ingga..adik kabo kan..

aku terus tersenyum dan akhirnya ketawa sambil memeluk putera kesayanganku dengan rasa kasih..sebab aku teringat dialog aku n irfan ketika aku bz attend kelas utk master..korg bandingkan dialog yang ni plak...

(irfan diletak dlm jagaan kakak ketika aku attend kelas master dan aku akan ambil irfan di rmh kakak sebaik shj tamat kelas)
irfan : mi..adik angis
umi : knp adik nangis??
irfan : mi ingga adik
umi : sape tinggal adik...umi kabo doh kang, umi gi kelas..umi tak tinggal laa syg...

hurmmm kl tgk blk dialog tue, lebey krg je...hahahahaha...copycat dialog aku..so it means, jgn laa aku ada slp ckp benda x elok dpn anak..takut nti die pn akan copycat jgk..huhu mtak jauh Ya Allah...

0 comments: