BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
Kadangkala orang yang paling mencintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya. Dan bila dia suatu masa hilang dari pandanganmu….kau akan menyedari dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari….

Friday, October 29, 2010

AKU KAH YANG SOMBONG??

sebenarnya hati tercuit petang semalam...setelah menghubungi teman rapat yang jauh tapi dekat di hati...perkhabaran yang disampaikan sedikit mencuit hati ini...ye, mungkin aku yang salah...sebab lama menyepi...bukan sengaja menjauh...tapi kesibukan barangkali menyekat peluang menghubungi rakan-rakan lama...sementelah, masing-masing berada jauh di perantauan...alhamdulillah facebook menjadi penghubung...mendekatkan yang jauh..menemukan yang terpisah...tapi perkhabaran daripada teman rapat membuatkan aku berfikir dan berfikir dan merenung kembali...seorang rakan lama berhubung dengan teman rapatku melalui facebook...rakan lama merisik khabar tentang aku daripada teman rapatku...temanku itu mencadangkan kpdnya untuk add aku di facebook..dialognya lbh krg camni...

rakan : ju, die katne skrg nie?? keje apa??
Temanku : die ada je di trg...add laa die di facebook..ada je die tue..
rakan : nak ke die layan kl request fren kat fb??
teman : rasanya die msh blm berubah..carilah nama die..masih menggunakan nama
asal..setakat nie die xpenah berubah..masih dirinya yg dulu..
rakan : die dah sombong sekarang..
temanku : ye ke?? tp die yg sy knl hari ni msh die yg dulu...xpnh berubah...
pape pun try laa dulu add..

(offline)

ermmm aku berfikir dan terus berfikir tentang rakan itu apabila disebut namanya oleh temanku...walhal seingat aku takde plak die menghubungi aku...ye, aku akui suatu waktu dulu aku amat rapat dgn dirinya...tapi setelah msg2 membawa arah sendiri mengejar segulung ijazah, semua tue hanya tinggal kenangan...aku jadi bingung sebenarnya...sebab suatu masa dulu rakan itu penah tak ikhlas dlm persahabatan kami...knp skrg msh mencari?? knp masih mengharap?? sebab kesilapan yg dulu aku takkan benarkan berulang...amat sakit bila persahabatan yg ku sangka permata itu sebenarnya hanyalah kaca...cukuplah...kl benar kau msh mengharapkan aku sahabatmu, kau datanglah..aku tidak akan membuang...tapi kemesraan y dulu tak mungkin dikembalikan...sebab hatiku hanya satu...hanya hati yg benar-benar tulus sahaja akan bercantum dgn hatiku...masih ramai yg lebih baek drp diriku..aku tak paantas untuk kau damba sbg seorang sahabat di kala suka dan duka..sbb bgku kau hanya rakan, bukan temanku...

2 comments:

Lebar Daun Sirih said...

...errr, pada pendapatann saya, awakk takkk sombongggg....awakk baikkkkkkkkk..... saya yg sombonggg...@#$^%^$#@@#%^^$$$$$$$$$...????

Sharifah Faatin AlMashoor said...

u r always a great person, fren and listener for me...
sometimes its hard to plez people especially frenz...
what we can do is just pray , may Allah always be by their side....:)