BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
Kadangkala orang yang paling mencintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya. Dan bila dia suatu masa hilang dari pandanganmu….kau akan menyedari dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari….

Thursday, June 17, 2010

Kenangan...

Tengah kemas2 rumah, tiba2 fikiran menerawang...menjengah memori silam...beberapa thn yang lalu....selepas bertukar kerja dari seseri ke sester...teringat kemesraan antara adik2 prs dan students seseri...memang aku akui, aku agak rapat dengan para pelajar lebih2 lagi posisi aku sebagai kaunselor pelajar...luckily, aku dapat sekolah all girls..ngam laa ngan aku sbb aku nie jenis yang suka memanjakan...aku suka budak2..ermm kl xsuke bdk2 xle jd kaunselor plak, kan?? hehehe...aku gembira bila dpt tau pertukaran aku diluluskan berkuatkuasa tahun 2006..gembira dpt kembali ke pangkuan family tercinta..tp sedih jg yg sebenarnya utk meninggalkan sekolah pertama aku posting...

Tahun 2006, aku kembali ke seseri..tp bkn keje sana laa..aku ke sana utk bertemu dgn kwn2 dan adik2 sentiasa dlm kenanganku...aku ke sana tanpa perancangan awal..sbb aku tak nak kehadiranku disambut oleh pelajar....aku sekadar ingin menziarahi mereka...tambahan, lawatan aku tu hanya beberapa hari shj...tringat plak mlm pertama aku di sana...sbnrnya mlm tue kwn2 nk ajak pegi supper di sekitar chow kit...tp aku dpt undangan drp adik2 prs utk hadir ke ubk...ada ape tah, aku pun tak tau...korang nak tau apa yg berlaku???

Ermm dorang kecoh2 bagitau si A menangis2 sebab terlalu sedih...(kononnya sbb aku bertukar ke terengganu)...then si B plak pegi memujuk...student2 lain duk kat tepi pandang2...aku kan mmg pantang tgk bdk2 nangis...huhuhu aku laa org yg sll memujuk bdk2 di seseri..so dgn gaya slumbernya aku pegi pujuk si A agar stop nangis...pastu korang tau apa yang berlaku??? try teka...apa?? ermmm jawapan korang tue sme salah..hehehe...

Tiba2 hujan turun dgn lebatnya sehingga membasahi aku dari hujung kepala hingga hujung kaki...weh, bukan laaa..korang ingt nie drama hindustan ke?? huhuhu..sebenarnya aku telah didajalkan...budak2 tue berpakat kenakan aku...dorang simbah air 1 baldi...heh cuba teka apa reaksi aku?? oooo of course laaa aku ketawa guling2 siap lompat2 agi kerana suka..huhu xdelah, aku main2 je tue...aku terus mendiamkan diri...muka marah...takleh nak senyum dah...tiba2 dorang sme terdiam...seperti biasa, aku bukan pemarah orangnya..tapi dgn nada tegas aku tanya kenapa dorang buat camni?? Sedangkan aku dah pakai pakaian yang elok2 untuk pegi supper ngan kawan2...

Pastu sume wat muka takot2 dan tak berani nak dekat...dorang mintak maaf...aku cuma pesan lenkali jgn buat camtu lg..spttnya dorang aware yg aku pegi sana utk sekejap je...aku cakap kat dorang yg bukan dorang takleh gurau camtu, tapi lenkali tengok kesesuaian masa...sedey plak bl ingat blk wajah dorang...yang 2 pelakon tadi dah nangis2 sbb dorang yg jd pelakon utama...ekeke..pastu aku pn dah takde mood nak outing...sbb dah takde baju...tp kwn aku pujuk dan bagi pinjam baju die...tapiiiiiiiiiiii ada lg 1 mslah..kebanyakan baju die sendat ngan aku...aaahaa!! aku ada idea..aku pkai baju yg longgar sket (kbtlan ada 1 helai je) then pkai sweater..hehe...

esoknya, sblm bertolak balik, aku dpt surat cinta...ekeke...bkn laa woi..sape plak nk bercinta ngan aku...si A tulis surat...die rasa bsalah sgt2 spai xle tdo..haha sian die...then die bgtau dorang xde niat jht pun..juz for fun...lgpun dorang btl2 rindu kat aku...haha sian plak aku bc surat tue...ermmm sebut psl surat, sepanjang duk di seseri aku dh byk dpt surat rasanya...surat luahan ati...ada yg luah masalah..ada yg luah rasa bsalah kat aku..ada yg luah rasa sayang kat aku...hurmm kl korang nak tau, aku ada secret admire tau...ermm biasa laaa bdk2...walau apa pun luahan dorang, aku sangat hargai dorang...sebab aku sangat sayangkan anak2 muridku...

hihi rindu plak ngan dorang sme...tp kan, sebenarnya kejadia aku kena simbah air tue sbb meraikan besday aku (yang dah berlalu)..syukur dorg tak ikut plan asal nak taruk nila dlm air tue..korg bley byg x, incredible hulk bjalan..hahaha...luckily ada sorg yang tak bagi..katenye jgn gurau melampau....huhu nsb baik tak kena, kan?? hehe..pape pun, mish u all..

0 comments: